Data Analyseren? Wij hebben 6 petabyte voor je in de aanbieding!

March 7, 2023

Share this article:

Zorgen dat Nederland financieel gezond blijft. Dát doen wij.

De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in beweging. Zo ook onze dataspecialisten die werkzaam zijn bij de FIOD, Toeslagen, de Douane óf bij het onderdeel Datafundamenten & Analytics (DF&A), dat met ongeveer zes petabyte aan data de grootste en meest dynamische data-omgeving is binnen de Nederlandse overheid. Bij de Belastingdienst is iedere Nederlander klant en daardoor beschikken we over talloze gegevens uit verschillende bronnen. Je kunt er onder andere werken aan risicomodellen, het onderzoeken van fraudesignalen, procesoptimalisaties, maatwerk- analyses (bijvoorbeeld voor beleidsmakers) en dynamisch monitoren (gebruikmakend van onder meer machine learning).

Vakgebied én afdeling in ontwikkeling

Dataspecialisten kunnen overal werken binnen de Belastingdienst, maar met name DF&A is een relatief jong onderdeel dat volop in ontwikkeling is en waar veel gebieden nog ontgonnen moeten worden. Er is heel veel te doen en de hoeveelheid data werk neemt alleen maar toe.

Om aan die toenemende vraag te kunnen voldoen, groeit DF&A (nu 300+ FTE) al jaren en zal dat ook de komende jaren blijven doen. Het huidige team bestaat voornamelijk uit data scientists, maar ook data engineers, data-analisten, frontend- developers en functioneel beheerders vervullen een onmisbare rol.

Benieuwd naar je mogelijkheden als dataspecialist bij de Belastingdienst? Kijk op werken.belastingdienst.nl/data-en-analyse.

Read more

The Belsimpel Experience

The Belsimpel Experience

By Jelle Bezemer Introduction I think it’s best this to start this article with an introduction of Belsimpel. In 2006, 23-year-old Jeroen Elkhuizen, who studied law & philosophy, and 21-year-old Jeroen Doorenbos, who studied Medicine created metjelaptoponline.nl...