Werkenbijbelsimpel

October 5, 2023

Share this article:

Mijn ervaring als Data Analist bij Belsimpel – Thijmen Kort (Parttime bij Team Data Driven Marketing)

In augustus 2022 ben ik bij Belsimpel begonnen, naast het schrijven van mijn bachelorscriptie voor Econometrics & Operations Research. Inmiddels maak ik al een jaar parttime deel uit van het Data Driven Marketing team, dat verantwoordelijk is voor de online marketing. Online adverteren is één van de belangrijkste manieren om potentiële klanten te benaderen. Daarom focussen we ons binnen het team op het ontwikkelen en optimaliseren van datagedreven strategieën die ervoor zorgen dat onze advertenties de juiste mensen op het juiste moment bereiken.

Eén van de projecten waar ik de afgelopen tijd aan heb gewerkt is het ontwikkelen van een model dat voorspelt of geplaatste aankopen daadwerkelijk verstuurd gaan worden. Voordat een pakketje wordt verstuurd, kan de klant de aankoop bijvoorbeeld nog annuleren. Bij dit project was het leuk en leerzaam om mijn tijdens de studie opgedane kennis over voorspellende modellen toe te kunnen passen. Aan dit project heb ik een aantal maanden gewerkt en op dit moment ben ik bezig met een aantal andere projecten. Gemiddeld besteed ik de helft van mijn werktijd aan projectwerk.

Naast het werken aan projecten houd ik me veel bezig met het monitoren van de online advertenties en het maken van rapportages over de prestaties van de advertenties. Voor het analyseren van de advertenties zijn er grote hoeveelheden aan data beschikbaar, waardoor we ook veel werken met zelfontwikkelde software dat processen automatiseert.

Al met al vind ik het fijn dat ik studiegerelateerde ervaring kan opdoen. Daarnaast eindigen mijn werkdagen regelmatig met een borrel of een bootcamp met collega’s, wat het dagelijkse werk nog een stukje leuker maakt. Door de borrels en teamuitjes heb ik mijn collega’s goed leren kennen. Over een aantal weken gaan we weer met het team lasergamen!

Zo kan een werkdag eruit zien – Krijn Alderstien (Fulltime bij Team Data Science)

Zoals de met de meeste dagen in de week begint mijn werkdag bij het koffiezetapparaat. Door de flexibele werktijden die Belsimpel hanteert, kies ik er voor om de meeste dagen om 8 uur te starten. Onder het genot van mijn kopje koffie werk ik mijn mail bij en controleer ik of het systeem voor de automatische prijsstrategie nog naar behoren werkt. Het systeem geeft een foutmelding aan en ik neem dus direct contact op met een Development collega om te overleggen hoe dit opgelost kan worden. Hierna is het alweer tijd voor de dagstart, waarin de plannen voor de dag worden besproken en de taken verdeeld worden. Je collega heeft net de code voor zijn project afgerond en ik bied aan om het te reviewen. Na de dagstart ga ik aan de slag met één van mijn projecten. Recentelijk heb ik aan een systeem gewerkt wat een suggestie doet aan Team inkoop over wat en hoeveel er die dag ingekocht moet worden. Hiervoor hebben wij verschillende aanpassingen aan een negatief binomiaal model gemaakt om om te kunnen gaan met de auto regressieve correlatie in de verkoopdata. Om de impact van het nieuwe systeem te kunnen delen met team Inkoop, ga ik aan de slag met een analyse van de effectiviteit van het nieuwe systeem ten opzichte van de huidige situatie. Het is dinsdag, dus het is tijd om met het team een klein rondje over de vismarkt te maken, om bij de broodkraam op de markt een broodje te halen. Na dit korte intermezzo, ben ik weer helemaal fris en klaar om tot de lunch aan de slag te gaan met de code review die ik op me heb genomen tijdens de dagstart.

Tijdens de lunch werk ik snel mijn broodje van de markt weg, want de eerste uitdager staat al klaar voor een potje pool en er moet natuurlijk alles aan gedaan worden om dit seizoen de poolkampioen te worden!

‘s Middags staat werken aan mijn tweede project op de planning.  Nu het andere project in de afrondende fase zit, heb ik ook een start gemaakt met mijn volgende project. Ik ben verantwoordelijk voor het organiseren van de testen voor de prijsstrategieën. Het testen van verschillende prijsstrategieën is van groot belang dus ik begin met het maken van een plan wat er allemaal nodig is om efficiënt te kunnen gaan testen en wat er nodig is om accurate analyse te doen van de resultaten. Door de ingewikkelde correlaties tussen prijzen, kom ik er achter dat dit nog niet zo voor de hand liggend is en dat er nog goed nagedacht moet worden over het corrigeren van de bias van de schatting van het effect en hoe de signaal-ruisverhouding geoptimaliseerd kan worden. Als “testing officer”, heb ik ‘s middags ook een meeting met een collega van Team Commercie om een test voor een strategievoorstel te bespreken. Hier kan ik meteen impact maken door suggesties te doen voor het verbeteren van het voorstel.

Zo is de dag dan ook alweer ten einde. Samen met mijn collega’s loop ik naar de fietsenstalling toe. Onderweg overtuigen we nog een collega om ook naar de vrijdagmiddag borrel te komen. Er staat een speciale borrel in samenwerking met Samsung op de planning en hier moet natuurlijk iedereen aanwezig zijn.

Read more

The Belsimpel Experience

The Belsimpel Experience

By Jelle Bezemer Introduction I think it’s best this to start this article with an introduction of Belsimpel. In 2006, 23-year-old Jeroen Elkhuizen, who studied law & philosophy, and 21-year-old Jeroen Doorenbos, who studied Medicine created metjelaptoponline.nl...