20 jaar geleden: Het Introductiekamp

January 26, 2016

Share this article:

‘20 jaar geleden’ is een terugkerende rubriek in de GAXEX die bij dezen voor het eerst wordt gepubliceerd op De Econometrist. Er wordt gezocht in GAXICES van 20 jaargangen terug naar een artikel dat het waard is opnieuw aan het licht te komen. In dit geval is dat een sfeerimpressie van het introductieweekend uit jaargang 19. Voor de eerstejaars is het al even geleden dat ze aan het introductieweekend hebben deelgenomen, om over de ouderen onder ons maar te zwijgen, maar hier krijgen jullie de kans je geheugen op te frissen, de herinneringen weer op te laten komen en zelf te beoordelen of dit weekend er de afgelopen 20 jaar al dan niet op vooruit is gegaan.

 

Het Introductiekamp

Na veel wikken en wegen en urenlang piekeren hebben we besloten deze pakkende titel boven ons verslag te zetten. We hebben goede hoop dat ook ouderejaars het zullen lezen, om vervolgens met enige weemoed terug te denken aan de tijd dat zij bepakt en bezakt met een groep (toen nog) onbekenden naar een van de eilanden vertrokken.
Enigszins onwennig stonden we 30 augustus om half twaalf op station Groningen maar in de bus kwam de stemming er al wat beter in. In Holwerd zag het merendeel van de groep de kans de boot te missen zodat ze met twee uur vertraging in Nes aankwamen.
Om elkaar wat beter te leren kennen werd er een introductiespel georganiseerd. Je kreeg een blad met onzinnige vragen aan de anderen, waarop je de antwoorden maar moest zien te vinden. Daarna werden we in mentorgroepen ingedeeld. Het avondeten bestond uit kleffe nasi en zeer pittige sambal (of sateh, in ieder geval heel pittig). ‘s Avonds vossenjacht (wie kan de meeste sekslijnen opnoemen?). Vervolgens hebben we de plaatselijke disco onveilig gemaakt.
Na een karige brunch gingen we op survival. Van te voren werd gezegd dat je met wat geluk droog bleef, maar dat viel vies tegen. Mentorgroep 1 (wij dus) slaagde er bijvoorbeeld in direkt met vlot en al om te kieperen. Maar het ergste kwam nog: twee ouderejaars waren zo vriendelijk om ons onder aan een glijbaan met vla en yoghurt op te wachten. Na afloop dus dringen bij de douches. We werden weer warm door de macaroni en van de glijbaan afgeschraapte vla- en yoghurtresten. Na eten en lang wachten was er een speurtocht, waaraan iets minder fanatiek werd meegedaan dan de vorige keer. Daarna genoten wij van het drukke, plaatselijke uitgaansleven (prachtzin…).
Na een welverdiende nachtrust (van gemiddeld twee uur) en een nog karigere brunch hielden we een vrij passieve sportdag, waaraan velen niet eens meededen (pleonasme). We weten even geen leuke opmerking over de barbecue: volgende onderwerp. DE BONTE AVOND!!! Wie nog niet genoeg had gegeten kon meedoen aan het spelletje “Ik eet het beter”, gepresenteerd door de zeer t.v.-genieke Gerben (uiteraard ONZE mentor). Tijdens dit spelletje werden menige kilo’s spekjes, drop, bonbons en leverworst doorgeslikt en/of uitgekotst. Deze lekkernijen konden vervolgens worden weggespoeld tijdens de bierestafette (uitleg overbodig). Ook hier was Gerben weer goed op dreef (doorslikken, niet uitspugen!). De bierspieren waren al goed los, nu was het tijd voor de armspieren: armpje drukken! Natuurlijk won ONZE mentor Ruben, die de smaak te pakken kreeg en nu op fitness zit. Voor de rest van de avond zat de stemming er tot de macht 2n (met n element van N) goed in. Zoals je ziet hadden we al behoorlijk zin in wiskunde. Het werd die nacht dan ook behoorlijk laat (erg originele zin).
Slapen(?) – opstaan – brunchen – wachten – wachten – wachten – wachten – (tik in de plaat) – bus – boot (niet gemist!) – slaap – bus – slaap – afscheid (van sommigen) – pizzeria – wachten – wachten – wachten – pizza – afscheid (tot maandag) – slapen (tot maandag).

Frederiek ten Kleij/José Meppelink/AvdM

(Nog iets ter zijde: staan de initialen van auteur ‘AvdM’ inderdaad voor Allard van der Made? En was hij voordat hij hoogleraar werd GAXEX Redacteur? Misschien kan hij volgend jaar opnieuw mee op introductieweekend. Ik ben benieuwd wat voor artikel daaruit zou voortkomen.)

Dit artikel is geschreven door Marleen Schumacher

WINfinal

Read more

Introduction Weekend Impression

Introduction Weekend Impression

Every year VESTING organizes an introduction weekend for the freshmen, including myself. The general theme of this weekend is getting to know your new fellow students. It is also a perfect opportunity to get a glimpse of the new world as a student. This was done by a...

VESTING Candidate Board 2023-2024

VESTING Candidate Board 2023-2024

Yesterday, the VESTING Board 2023-2024 was announced. Today, they will introduce themselves in this article, so you can learn a little bit more about them! Chairman Dear VESTING Members! My name is Lucas Peek and I will be the Chairman of the 34th VESTING...

Impression of the VESTING Introduction Weekend

Impression of the VESTING Introduction Weekend

By Otis de Waal For the first time in two years the VESTING Introduction Weekend could take place without any covid-restrictions, and what a weekend it was! It was in the days before the academic year was set to begin, so high time for the first year econometrics...