Het Lustrumthema nader bekeken

September 15, 2015

Share this article:

Vorige week mochten wij dan eindelijk met trots hetgeen presenteren waar wij met zijn vijven meer dan een jaar aan hebben gewerkt: het thema en het programma van het 5de VESTING Lustrum. Ongeveer een jaar geleden werden wij als Lustrum Committee bij elkaar gezet. Een ontzettende leuke combinatie van vijf unieke karakters. En een combinatie die voor de viering van het 25-jarig bestaan van VESTING moest gaan zorgen. Na de eerste paar vergaderingen vol grappen en grollen moesten we dan ook serieus aan de bak. Er moest namelijk een thema komen. Na lang overleg zijn wij toen bij ‘Back to the Roots’ gekomen.
We wilden een thema dat zowel in het Nederlands als in het Engels goed zou klinken. Zo kwamen we bij het woord ‘root’, wat wij als econometristen allemaal natuurlijk maar al te goed kennen. Het begon als een slechte wiskundige grap. VESTING bestaat dit jaar 25 jaar. Neem je de wortel, the (square) root, van 25 dan krijg je vijf; het vijfde lustrum. Laat dit nou net het enige lustrum zijn waarbij dat kan. Alleen al daarom belooft dit een uniek lustrum te worden.

lustrumcommitttee2015

De Lustrum Committee 2015 met v.l.n.r.: Sjanne, Kiki, Pim, Jord en Noortje


Echter, ‘Back to the Roots’ gaat verder. Een lustrum is een week waarin terug wordt gekeken op vijf geweldige jaren. Vijf jaren die voor nieuwe evenementen, meer leden en een professionelere uitstraling hebben gezorgd. Elke vijf jaar kan VESTING terugkijken op de ontwikkeling die zij heeft doorgemaakt en hetzelfde gebeurt op persoonlijk vlak. De studententijd is een tijd waarin je jezelf misschien wel het meest ontwikkelt. Velen verruilen het ouderlijk huis voor een eigen thuis, wiskunde B wordt vervangen door Multivariate Calculus en in plaats van een klas met 25 leerlingen begeef je je nu in collegezalen van 100, soms onbekende, studenten. Ook VESTING speelt hierin een rol. Waar zouden we namelijk zijn zonder de eerste ontmoeting op het Introduction Weekend, formele activeiten als de Conference, het International Progamme dat elk jaar weer een onwijs vette bestemming bezoekt en niet te vergeten de biertjes van 50 cent in de Blauwe Engel. Met weinig ervaring begint men aan zijn studie en volwassen, althans dat geldt voor de meesten, wordt de studie voltooid. Later wanneer jij een blik terugwerpt, terug naar jouw roots, is VESTING je dan ook hopelijk bijgebleven. Dat besef willen we door middel van dit thema, gekoppeld aan een geweldige Lustrum Week, teweeg brengen.
Wat zeker ook noemenswaardig is om te vermelden is dat er op dit moment ook al hard gewerkt wordt aan de aansluitende almanak van de lustrum week. Momenteel zijn Bert, Annalies, Daniel en Rebekka druk bezig om ons een mooie herinnering van het lustrum te bezorgen.
Voor nu draait het om de Lustrum Week die komen gaat. Een week lang gevuld met activiteiten, zowel formeel als informeel. Een week die iedereen met al zijn of haar mede econometristen kan meemaken. Een week waar we later op terug zullen kijken en nooit vergeten.
Ik hoop jullie allemaal dinsdag 6 oktober te zien. Wij kunnen niet wachten!
Kaarten en passe-partouts zijn hier te koop. Wees er snel bij!
Namens de Lustrum Committee,
Pim Blom

Read more

Introduction Weekend Impression

Introduction Weekend Impression

Every year VESTING organizes an introduction weekend for the freshmen, including myself. The general theme of this weekend is getting to know your new fellow students. It is also a perfect opportunity to get a glimpse of the new world as a student. This was done by a...

VESTING Candidate Board 2023-2024

VESTING Candidate Board 2023-2024

Yesterday, the VESTING Board 2023-2024 was announced. Today, they will introduce themselves in this article, so you can learn a little bit more about them! Chairman Dear VESTING Members! My name is Lucas Peek and I will be the Chairman of the 34th VESTING...

Impression of the VESTING Introduction Weekend

Impression of the VESTING Introduction Weekend

By Otis de Waal For the first time in two years the VESTING Introduction Weekend could take place without any covid-restrictions, and what a weekend it was! It was in the days before the academic year was set to begin, so high time for the first year econometrics...