Sfeerverslag ALW 2016

December 22, 2016

Share this article:

Vrijdag 11 november, was het dan eindelijk zo ver. De tentamens waren voorbij, het Actief Leden Weekend 2016 lag in het verschiet, het was een mooie dag!
Op vrijdagmiddag verzamelden de actieve leden binnen VESTING op station Groningen om vervolgens de trein te pakken richting Assen. Vervolgens vervoerde de Qbuzz richting Meppel ons richting rustiek Diever, waarbij de buschauffeur en menig scholier uit midden-Drenthe zijn ogen uitkeek naar dit bonte gezelschap. 
Via de karakteristieke kasseienstroken van Diever belandden we uiteindelijk bij kampeerboerderij “Het Kasteel”, waar we het weekend zouden doorbrengen. We zochten onze slaapplek voor het weekend op in een van de vier slaapzalen en trapten het weekend af met spellen en een drankje. We vermaakten ons uitstekend toen opeens het avondeten al werd geserveerd, de tijd vloog. Met een lekkere pastamaaltijd achter de kiezen, maakten we ons op voor het beerpongtoernooi dat deze avond op het programma stond.
De tafels werden klaar gezet, de red cups gevuld en de regels nog één keer doorgenomen. Toen dit alles was voltooid, brak het los en in teams van drie of vier personen vond er een verhitte strijd plaats waarin alles, letterlijk alles, in de strijd werd gegooid om te winnen (een strijd die sommigen overigens de volgende ochtend zouden doorzetten). Of er uiteindelijk een team heeft gewonnen, is mij onduidelijk gebleven (excuses), maar gezellig was het zeker!
Na afloop van het beerpongtoernooi hadden de meeste leden de smaak te pakken gekregen en werd er nog flink gebeerpongd; het bleef tot in de vroege uurtjes een feest in de grote zaal van “Het Kasteel”.
Dag 2 van het ALW brak na een kort nachtje aan en stond traditiegetrouw (heb ik mij laten vertellen) in het teken van rustig aan doen in opbouw naar de avond. Onder het genot van tosti’s en koffie (voor sommigen dus vervangbaar door bier) als brunch werd een scala aan films afgewerkt in de in bioscoop omgetoverde grote zaal van de kampeerboerderij.
Na toch een kleine 24 uur binnen te hebben gezeten werd er in de loop van de middag door een deel van de leden besloten de Dieverse natuur in te gaan in de vorm van een potje levend Stratego of een wandeling door het dorp. Eenmaal teruggekomen hiervan begonnen de koks met het koken van de maaltijd, die bestond uit een appetijtelijk broodje hamburger.
‘s Avonds speelden we de pubquiz. We werden weer opgedeeld in teams, ditmaal van rond de vijf personen. De pubquiz werd met veel plezier gespeeld en als alcoholisch intermezzo was er een adt voor een bepaalde groep binnen de leden (denk aan: Friezen, mensen die zwarte sokken aan hadden, oud en huidige voorzitters, etc.), en dan bestaat de kans inderdaad dat je ze alle keren mocht trekken.
Na het aflopen van de pubquiz werden de nieuwe wist-je-datjes nog eens besproken en kwamen ook de red cups en pingpong ballen weer te voorschijn. De avond escaleerde aardig en het bleef nog lang onrustig in “Het Kasteel”, inmiddels toch al een beetje “Ons Kasteel”.
Dag 3 van het weekend stond in het teken van de uittocht uit Diever. De boerderij kon wel een schoonmaakbeurtje gebruiken en dat werd dan ook gedaan. Hierna verlieten we Diever en reisden we richting Assen om daarna de trein te pakken naar het mooie Groningen.
Al met al was het een prachtig weekend en daarom wil ik ook iedereen bedanken voor de gezelligheid. Het was een editie met een (pils)gouden randje!


 

Dit artikel is geschreven door Michiel van der Gaag

Read more

Introduction Weekend Impression

Introduction Weekend Impression

Every year VESTING organizes an introduction weekend for the freshmen, including myself. The general theme of this weekend is getting to know your new fellow students. It is also a perfect opportunity to get a glimpse of the new world as a student. This was done by a...

VESTING Candidate Board 2023-2024

VESTING Candidate Board 2023-2024

Yesterday, the VESTING Board 2023-2024 was announced. Today, they will introduce themselves in this article, so you can learn a little bit more about them! Chairman Dear VESTING Members! My name is Lucas Peek and I will be the Chairman of the 34th VESTING...

Impression of the VESTING Introduction Weekend

Impression of the VESTING Introduction Weekend

By Otis de Waal For the first time in two years the VESTING Introduction Weekend could take place without any covid-restrictions, and what a weekend it was! It was in the days before the academic year was set to begin, so high time for the first year econometrics...