Sfeerverslag ALW

November 24, 2015

Share this article:

Er is mij gevraagd om een sfeerverslag te schrijven over het afgelopen ALW van VESTING. Alhoewel ik het vrij opmerkelijk vind dat deze taak aan mij wordt toevertrouwd (aangezien ik waarschijnlijk de persoon ben die zich het minst van het hele ALW kan herinneren), vind ik het toch een hele eer en ben ik de uitdaging aangegaan.
Het begon allemaal op een mooie vrijdagmiddag (de dertiende). De sfeer zat er al gelijk goed in aangezien voor iedereen de tentamenperiode ten einde was gekomen. Na een korte reis (waarin Lisanne niet helemaal doorhad hoe een klapstoel nou eigenlijk werkt en hierdoor een noodlanding maakte op de grond) kwamen we rond 4 uur aan in het o zo pittoreske Dwingeloo. Nadat iedereen een slaapplekje had gevonden was het tijd om aan het bier te gaan. De spelletjes kwamen op tafel en het werd steeds luidruchtiger. Er moest uiteraard ook gegeten worden dus werd er heerlijke pasta klaargemaakt onder leiding van het bestuur en Lara en Max.

Lise ontvangt de actieve leden met open armen.

Lise ontvangt de actieve leden met open armen.


Toen iedereen zijn buikje rond had gegeten, was het tijd voor het beerpong-toernooi. Ik was echt super goed en gooide de ene na de andere bal in de bekertjes van de tegenstander. Gek genoeg heb ik toch niet gewonnen. Wie de uiteindelijke winnaars waren van het beerpong toernooi heb ik helaas niet meegekregen. Mocht je nou denken: ‘Hé ik had gewonnen!’, meld je dan in de VK om je prijs op te halen bij Pim.
Na het beerpong toernooi was het tijd voor het hoogtepunt van de avond. Ik (a.k.a. de Hans Kazan van Dwingeloo) gaf boven een spetterende goochelshow. Het publiek werd gek en viel van de ene verbazing in de andere. De trucs werden steeds beter en spectaculairder (voor de mensen die het optreden gemist hebben wil ik graag even zeggen dat het echt episch was). Beneden was het nog tot in de vroege uurtjes heel gezellig, maar uiteindelijk was het toch echt tijd voor iedereen om te gaan slapen.
zeilkamp_2013

De Zeilkamp Commissie 2013: nog altijd verbonden met VESTING.


Fris en fruitig werd iedereen wakker en was het tijd voor een heerlijk ontbijtje. Dit moest natuurlijk ook opgeruimd worden maar gelukkig waren er toppers aanwezig die deze taak op zich namen. Op zaterdagmiddag hadden alle leden de keuze tussen twee activiteiten. Een groot deel van de groep haalde zijn mooiste zwempakje tevoorschijn en ging vol enthousiasme richting het zwembad. Dit was vast allemaal heel erg leuk maar de groep achterblijvers had het toch echt meer naar hun zin. Voor deze achterblijvers werd namelijk Notting Hill, Jorrits lievelingsfilm, aangezet. Toen de zwemmers waren teruggekeerd was het tijd voor soep. Hierna kwamen de spelletjes weer op tafel en vloeide het bier weer rijkelijk. Ook op de zaterdagavond was er gezorgd voor heerlijk eten (wraps). Na nog meer bier begon de pubquiz. Ik schudde het ene na het andere antwoord uit mijn mouw en mijn hele groepje was heel erg blij dat ze zo iemand als ik hadden om ze naar de overwinning te leiden. Emma wist er ook een aantal intelligente antwoorden uit te gooien (ik noem een Wilhelmius).
Tom, Sander, Teun, Yorick, Anne en Wouter: actieve leden vanaf het eerste uur.

Tom, Sander, Teun, Yorick, Anne en Wouter: actieve leden vanaf het eerste uur.


Nadat de hele groep was bekomen van alle super intelligente dingen die ze om de oren waren gevlogen was het tijd om verder te gaan met bier drinken. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik me vanaf dit punt vrijwel niks herinner en dus een aantal hulplijnen in heb moeten schakelen om me even te helpen herinneren. Zo heb ik vernomen dat het VESTING Bestuur nogal slecht ter been was en moeite had de actieve leden onder controle te houden. Vooral Pim had er moeite mee. Gelukkig was ik er om rust in de tent te brengen. De rest van de avond was vast ook zeer geslaagd maar veel meer kan ik er niet over zeggen helaas.
De volgende ochtend hoefde er alleen nog te worden opgeruimd. Iedereen hielp vol enthousiasme mee en brakke koppen waren nergens te bekennen. Na deze grote schoonmaak was het toch echt tijd om terug te keren naar het fantastische Groningen.
Graag wil ik iedereen bedanken voor het geweldige weekend. Het was magisch!


Dit artikel is geschreven door Liselotte van Dam

Read more

VESTING Candidate Board 2023-2024

VESTING Candidate Board 2023-2024

Yesterday, the VESTING Board 2023-2024 was announced. Today, they will introduce themselves in this article, so you can learn a little bit more about them! Chairman Dear VESTING Members! My name is Lucas Peek and I will be the Chairman of the 34th VESTING...

Impression of the VESTING Introduction Weekend

Impression of the VESTING Introduction Weekend

By Otis de Waal For the first time in two years the VESTING Introduction Weekend could take place without any covid-restrictions, and what a weekend it was! It was in the days before the academic year was set to begin, so high time for the first year econometrics...

Impression of the International Programme 2022

Impression of the International Programme 2022

In “normal” times VESTING organizes a yearly International Programme, but, due to corona, the last two trips got cancelled. Luckily, the international programme could proceed as planned this year. After months of hard work by the International Programme Committee,...