Sfeerverslagen Lustrum Symposium en EY Escape Room

October 11, 2015

Share this article:

Lustrum Symposium

Afgelopen donderdag 8 oktober vond ter ere van het vijfentwintigjarig bestaan van VESTING, het Lustrum Symposium plaats. Het thema rond deze dag was Expanding Economy: coping with complexity. Tijdens deze dag waren er verschillende sprekers en bedrijven aanwezig, wat zorgde voor een goede mix tussen de praktijk en de theorie.
De dag begon met een openingspraatje van de voorzitter van de VESTING Lustrum Committee, Pim Blom. Pim legde uit hoe de commissie op het thema was gekomen. Aangezien het thema van de Lustrum Week “Back to the Roots” is, was Teun van der Kamp, oud VESTING Lid en oud VESTING Bestuurder uitgenodigd de taak van dagvoorzitter op zich te nemen. Teun was onderdeel van het VESTING Bestuur van 2002-2003 en opende zijn praatje met een foto uit zijn studententijd. De eerste spreker die hij aankondigde heeft aan de wieg van VESTING gestaan, namelijk Jaap Wieringa. Hij zat in het eerste VESTING Bestuur en vertelde dat hij aanvankelijk tegen de naam VESTING had gestemd op het moment dat er een nieuwe naam moest worden bedacht. Jaap had een pakkend verhaal over big data en de voor- en nadelen hiervan. Iedereen zat gelijk op het puntje van zijn stoel. De tweede spreker was een echte “powerwoman”, Marleen Groen. Speciaal overgekomen uit Londen vertelde zij over de drie complexe zaken die zij ondervond in haar werk van private equity. Ook gaf ze haar mening over het feit dat er zo weinig vrouwen aan de top staan van het bedrijfsleven. Na een korte koffiepauze werd het programma hervat met als spreker Falco Valkenburg, Actuary of the Year 2014. Hij sprak over de stand van zaken binnen de regelgeving in de actuariële wereld. Op zowel mondiaal als Europees niveau blijkt het bijna ondoenlijk om een en dezelfde regelgeving te hanteren. Hierna was het tijd voor een heerlijke lunch. Tien studenten hadden de eer om deel te nemen aan de business lunch met SAS.
DSC_0622

Na de lunch kregen de studenten een case of een masterclass voorgeschoteld van de aanwezige bedrijven: Deloitte, Capgemini, TKP en het Actuarieel Instituut. De cases en masterclasses werden door iedereen als interessant ondervonden en sommige deelnemers gingen er zelfs met een mooie prijs vandoor. Inmiddels was het al tijd voor de laatste spreker: Han Hoogeveen. Han sprak over de pieken in de energieaanvraag in Nederland en daarna over het maken van roosters voor zusters in een ziekenhuis. De complexiteit hiervan zat in de grote hoeveelheid constraints die in het model verwerkt waren. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel onder het genot van bitterballen. Al met al was het een geslaagde dag!
DSC_0763


 

EY Escape Room

Als onderdeel van de VESTING Lustrum Week werd op vrijdag 9 oktober de EY Escape Room georganiseerd. Vier personen van EY waren aanwezig en zijn zelf ook een ronde opgesloten geweest in een van de kamers van Escape Hunt. Het doel van een escape room is om binnen zestig minuten door het oplossen van raadsels uit een kamer te komen waarin je opgesloten zit.
The-Escape-Hunt-Experience-Game-Room
Bij binnenkomst werd iedereen gelijk voorzien van een heus Sherlock Holmes petje, cape ofwel rokje. Iedereen had er veel zin in, maar sommige deelnemers waren toch wel zenuwachtig of ze de kamer uit zouden komen. Er waren twaalf teams gemaakt waarbij twee teams twee personen van EY bevatten. Aangezien er van ieder type kamer twee hetzelfde waren, zat de competitie er gelijk in. Wie zou er als eerste uit dezelfde kamer komen? Na veertig minuten kwamen de eersten euforisch rennend een kamer uit; zij hadden het gered. Helaas is het niet iedereen gelukt om uit de kamer te komen, tot veel ongenoegen van sommige mensen. Wel had iedereen flink zijn best gedaan, want men kwam veelal bezweet en met de haren plakkend aan het voorhoofd uit de kamer. Ondanks dat was het een zeer geslaagde activiteit waarbij de gemoederen soms aardig opliepen. Na afloop wisten veel deelnemers nog de weg richting ‘t Gat van Groningen te vinden voor een klein feestje.
Winnaars kamer 1 en 2
Chris Wijnbergen
Kim de Groot
Marleen Schumacher
Kiki Boonen
Cody Wegen
Winnaars kamer 3 en 4 en overall winnaar
Annalies van der Wiel
Dion Hoek
Igor Damming
Maaike Verhoek
Jord Schepel
Winnaars kamer 5 en 6
Arthur Molenaar
Jorrit Visser
Lars van den Berg (EY)
Maarten Ruissaard (EY)
Ruth van Dongen

Read more

Introduction Weekend Impression

Introduction Weekend Impression

Every year VESTING organizes an introduction weekend for the freshmen, including myself. The general theme of this weekend is getting to know your new fellow students. It is also a perfect opportunity to get a glimpse of the new world as a student. This was done by a...

VESTING Candidate Board 2023-2024

VESTING Candidate Board 2023-2024

Yesterday, the VESTING Board 2023-2024 was announced. Today, they will introduce themselves in this article, so you can learn a little bit more about them! Chairman Dear VESTING Members! My name is Lucas Peek and I will be the Chairman of the 34th VESTING...

Impression of the VESTING Introduction Weekend

Impression of the VESTING Introduction Weekend

By Otis de Waal For the first time in two years the VESTING Introduction Weekend could take place without any covid-restrictions, and what a weekend it was! It was in the days before the academic year was set to begin, so high time for the first year econometrics...